Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk nu de uitzending: Dalende populariteit van de Oranjes

2 december 2022 · Leestijd 2 min

Het is nog maar tweeënhalf jaar geleden dat koning Willem-Alexander tijdens Dodenherdenking een indrukwekkende toespraak gaf op de Dam in Amsterdam. De koning was in 2020 populairder dan ooit onder de Nederlandse bevolking. Maar daar is nu niet veel meer van over. In twee jaar tijd is de populariteit van koning Willem-Alexander afgenomen van 76 naar 47 procent. Met een kritisch oog kijken koningshuisdeskundigen Jeroen Snel en Josine Droogendijk naar het werk en de persoonlijke keuzes van ons koningspaar. Kunnen zij op tijd het tij keren en hoe zal Koningsdag in Rotterdam er volgend jaar uitzien?

In de serie 'Jan Zoekt Uit' verzamelt verslaggever Jan Wagter alle royal basics om van jou een echte koningshuisdeskundige te maken! Máxima kunnen we gerust een modekoningin noemen. Maar wie bepaalt nu eigenlijk wat de koning draagt? Royaltykenner Justine Marcella vertelt ons alles over de valet en kamenier van de koning en koningin.

En je ziet een overzicht van het laatste koninklijke nieuws uit het binnenland.

Blauw Bloed is er deze vrijdag om 14:35 uur op NPO 1. De herhaling is te zien op zaterdag 3 december om 11:00 uur op NPO 1.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--