Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de 5 leukste online nieuwtjes van deze week

6 maart 2020 · Leestijd 4 min

Het bezoek van Catherine en William aan Ierland, Harry en Meghan in Londen en een baby in Maleisië: er gebeurde deze week weer genoeg op royaltygebied. Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Online redacteur Tirza van der Graaf selecteerde de leukste nieuwtjes van de week.

1. Babynieuws uit Maleisië

Dennis_en_prinses_Aminah_en_baby.jpg

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat er een prinsesje is geboren in Maleisië! Dit koningshuis volgde ik nooit heel actief, totdat de Lissenaar Dennis Verbaas er zijn intrede deed. In 2017 trouwde hij met prinses Aminah, de dochter van Sultan Ibrahim Iskandar van Johor. Afgelopen maanden deden er al wilde geruchten de ronde dat er een kleintje op komst was, maar het Maleisische hof heeft dit nooit officieel bevestigd. Prinses Aminah verscheen namelijk, in tegenstelling tot haar echtgenoot, niet meer in de openbaarheid.

Totdat deze week prins Tunku Idris deze foto’s plaatste, waarop onmiskenbaar Dennis en Aminah te zien zijn met hun kleine. Blauw Bloed kon deze week melden dat het baby’tje een meisje is. Op de beelden is een traditioneel Maleisisch ritueel te zien waarop de haartjes worden afgeknipt, om hiermee het kind in de familie te verwelkomen. Doorgaans gebeurt dit zo'n 40 dagen na de geboorte. De naam van de kleine weten we nog niet, dus we houden de nieuwskanalen van Maleisië en de social media goed in de gaten.

Bekijk hier nog eens de beelden terug van het huwelijk van Dennis en Aminah:

2. William en Catherine in Ierland

CatherineWilliamklifIerland.jpg

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine brachten deze week een bezoek aan Ierland. Ik verheug me altijd erg op dit soort bezoeken, omdat het stel dan meerdere dagen achter elkaar op pad gaat en dit mooie beelden oplevert. En dat was ook dit keer weer het geval. Het Britse hof plaatste op social media de ene na de andere leuke video. Wat mij opviel: Catherine en William hadden echt plezier in hun bezoek. Kijk maar naar deze stralende foto op een Ierse klif. 

Lees verder onder de foto.

Maar er was meer: bier tappen, William die probeert te jongleren, een potje hurling (nog nooit van gehoord), nou ja… kijk maar!

3. Harald en Sonja in Jordanië

Als je naar zo’n mooi land als Jordanië gaat, levert dat eigenlijk automatisch al mooie beelden op. Het Noorse hof plaatste op Instagram verschillende foto’s van het koningspaar in de historische stad Petra (waarbij de koning zich met petje en zonnebril probeerde te beschermen tegen de felle zon). En koningin Sonja? Die liet de kans niet voorbijgaan een aantal mooie plaatjes te schieten met haar fototoestel.

4. Harry en Meghan terug in Londen

Harry_meghan_regen_londen.jpg

Finally! Na hun bekendmaking een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis was Meghan weer in het openbaar voor een koninklijk optreden. Samen met Harry (die we eerder zagen bij bijvoorbeeld zijn bezoek aan de Abbey Road Studio om met Jon Bon Jovi een muziekopname te maken) bezocht zij de uitreiking van de Endeavour Fund. Dat is een prijs voor gewonde veteranen die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd.

Een paar dingen vielen mij op:
1. Wat kun je prachtige foto’s maken in de regen! Zoals deze:

2. Net zoals ik bij de verslaggevers op Twitter las: Meghan oogde enorm ontspannen. Breed lachend liep ze, in een prachtige blauwe jurk van Victoria Beckham, over de rode loper. Wat zou er nu door haar heen gaan, vraag ik mij dan af.

Toch was er bij het zien van de beelden nog iets anders wat in mij opkwam: moet Meghan het in dit weer niet vreselijk koud hebben met die korte mouwtjes?

5. De verjaardag van prins Oscar

Prins_Oscar_4_jaar.jpg

Dit Zweedse prinsje laat mij altijd glimlachen: Oscar, het broertje van Estelle heeft de guitige blikken toch wel echt achter zich gelaten. Nu zien we een prinsje van alweer vier jaar met een lieve lach op zijn gezicht. Ik vind het altijd erg leuk dat het Zweedse hof zo trouw foto’s publiceert van zowel Estelle als Oscar. Zo zie je ze echt opgroeien en veranderen!

Nog meer royaltynieuws zien? Kijk dan morgen onze uitzending, 19.50 uur op NPO 2.

Foto's: ANP/Kensington Royal/Det Norske Kongehus/Kungahuset

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--