Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze mensen spelen de hoofdrol in serie over Máxima

16 maart 2023 · Leestijd 2 min

De Argentijnse actrice Delfina Chaves is gecast voor de rol van Máxima in de gelijknamige serie van Videoland. De rol van Willem-Alexander wordt gespeeld door Martijn Lakemeier. De twee acteurs werden donderdagochtend aan de pers gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Chaves is 27 jaar en speelde in Argentinië in zowel het theater, films als series. Speciaal voor haar rol leerde Chaves Nederlands.

Lees verder onder de foto!

Delfina Chaves

Lakemeier (29) is bekend van films als Oorlogswinter en De Oost.

"Ik vind het verhaal van Willem-Alexander en Máxima er een uit duizenden", zei Lakemeier. "We hebben geluk dat zij onze koning en koningin zijn. Niet elk land heeft een koningspaar met zo'n bijzonder verhaal."

Lees verder onder de foto!

Martijn Lakermijer Berlijn

Producent Millstreet Films startte met de internationale casting voor de vrouwelijke hoofdrol in de reeks. De opnames van de serie starten in juni en vinden onder meer plaats in Argentinië, Spanje, New York en Nederland.

De  zesdelige serie Máxima is gebaseerd op Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten dat in november 2021 verscheen. De serie gaat, net als het boek, over de jonge jaren van de Nederlandse koningin in haar geboorteland Argentinië, haar tijd in New York en de periode waarin ze Willem-Alexander leert kennen en naar Nederland vertrekt.

Internationale allures

Nog voor de eerste scenes zijn opgenomen is er al buitenlandse interesse voor de nieuwe Videoland-serie Máxima. Producent Rachel van Bommel van Millstreet Film zegt al in gesprek te zijn met partijen uit onder meer Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika.

"Het is zeker de bedoeling om de serie ook aan het buitenland te verkopen", zei Van Bommel donderdag tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers van de dramaserie in het Amsterdamse Amstel Hotel. "Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie. Daarnaast leent de serie zich ook goed voor de buitenlandse markt want in de serie wordt straks voor de helft Spaans gesproken, 30 tot 40 procent in het Engels en 10 procent Nederlands."

De opnames gaan in juni van start en de reeks zal in 2024 op Videoland te zien zijn.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--