Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dochtertje van prinses Beatrice gedoopt in Londen

2 mei 2022 · Leestijd 2 min

Het dochtertje van de Britse prinses Beatrice en haar man Edoardo Mapelli Mozzi, Sienna, is vorige week gedoopt. Dat meldden Britse media zaterdag. De ceremonie, waarvoor alleen familie en vrienden waren uitgenodigd, vond plaats in de kapel van St. James's Palace in Londen.

Beatrice is de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson. Kleindochter Sienna is op 18 september 2021 geboren. Ze is het eerste kind van Beatrice. Haar echtgenoot Edoardo heeft al een zoon uit een eerdere relatie.

De kapel van St. James's Palace is vaker gebruikt voor doopceremonies. Prins George, de zoon van prins William en Catherine, is er bijvoorbeeld in oktober 2013 gedoopt en zijn broertje Louis in juli 2018. Ook Beatrice zelf is er gedoopt. De locatie wordt ook gebruikt voor huwelijken.

Beatrice en Edoardo zouden aanvankelijk ook in de kapel trouwen maar hun huwelijksplannen werden uitgesteld vanwege de coronapandemie. In juli 2020 gaven ze elkaar in het geheim in de koninklijke kapel op het terrein van de Royal Lodge in Windsor het jawoord, twee maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling was en in het bijzijn van een select gezelschap.

Lees verder onder de foto's.

Bruiloft_prinses_Beatrice
Prinses Beatrice draagt de 'Queen Mary's Fringe Tiara' van haar oma Koningin Elizabeth tijdens haar bruiloft in 2020.
Versierde_kapel_huwelijk_prinses_Beatrice

Naast de doopplechtigheid van hun dochter waren Beatrice en Edoardo vorige week ook in Zweden. Ze woonden daar woensdag de eerste conferentie van de World Dyslexia Assembly Sweden bij. 

Het tweetal werd welkom geheten op het Koninklijk Paleis in Stockholm door koningin Silvia, prins Carl Philip en zijn echtgenote prinses Sofia.

De internationale conferentie is een initiatief van de stichting van Carl Philip en Sofia in samenwerking met de Britse organisatie Made By Dyslexia. Prins Carl Philip en prinses Beatrice hebben beiden dyslexie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--