Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de échte naam van prins Harry

7 januari 2024 · Leestijd 2 min

Waarschijnlijk denken de meeste mensen bij prins Henry niet aan de Britse prins die met Meghan getrouwd is. Toch is het wel dezelfde prins. Waarom gebruikt prins Harry nooit zijn echte naam?

De officiële doopnaam van prins Harry is namelijk Henry Charles Albert David of Wales. In zijn boek 'Reserve' deelt de prins dat hij vanaf zijn geboorte door iedereen Harry wordt genoemd. De reden blijft onduidelijk. De naam Harry is in de Engelse taal een verkleinwoord van de naam Henry. Vooral in de Engelse middeleeuwen was het gebruikelijk om de naam Harry te gebruiken door iemand die officieel Henry heet. Wellicht komt het bij prins Harry dus ook nog voort uit dit gebruik uit middeleeuwse tijden.

Ook is opvallend dat Harry geen achternaam heeft. De Britse royals gebruiken doorgaans geen achternaam, maar slechts hun officiële titel. De prins kàn wel een achternaam gebruiken als dat nodig is. Tijdens zijn tijd in het leger besloot Harry om als achternaam de naam Wales te gebruiken - omdat zijn vader, koning Charles, destijds de prins van Wales was. Prins William deed dit ook tijdens zijn tijd in het leger. 

Prins Harry in Düsseldorf, Duitsland, tijdens de Invictus games in 2023.
Prins Harry in Düsseldorf, Duitsland, tijdens de Invictus games in 2023.

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--