Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Een beetje nadruk op vrouwen is geen overbodige luxe"

5 november 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima opende vandaag in Utrecht de landelijke pensioen3daagse. De koningin ging in gesprek over het inzicht van kwetsbare groepen in hun financiële situatie.

Naast de pensioen3daagse gaf Máxima het startsein voor het ABP jaarprogramma Reality Check, die geheel in het teken staat van het inzicht van vrouwen in hun financiële situatie vandaag én in de toekomst. "Een beetje nadruk op vrouwen is geen overbodige luxe", aldus de koningin.   

Financiën in de vingers

Op de bijeenkomst sprak koningin Máxima onder andere met leraressen uit het basis- en middelbaar beroepsonderwijs die deelnamen aan de training Financiën in de Vingers, een onderdeel van de campagne. Pensioenfonds ABP is met deze campagne gestart om met name vrouwen zich te laten diepen in hun financiële toekomst. 

Lees verder onder de foto's.

Een beetje nadruk op vrouwen is geen overbodige luxe

Als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN zet Máxima zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarnaast is zij erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en vraagt zij in deze functie aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Foto's: ANP / ABP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--