Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een bijzondere verjaardag voor koningin Elizabeth

21 april 2021 · Leestijd 3 min

Koningin Elizabeth viert woensdag haar 95e verjaardag. Dat is tegelijkertijd haar eerste verjaardag zonder haar man prins Philip, die begin deze maand op 99-jarige leeftijd overleed. Om die reden - en vanwege de coronamaatregelen - viert de koningin haar verjaardag dit jaar sober.

Normaliter worden er op haar verjaardag kanonschoten gelost, maar dat gaat dit jaar niet door vanwege het recente overlijden van haar man. De periode van nationale rouw eindigt vrijdag, precies twee weken na het overlijden van Philip. Vorig jaar werden de schoten ook afgelast, omdat de koningin het ongepast vond vanwege de coronacrisis.

Verder viert Elizabeth haar verjaardag waarschijnlijk met een klein gezelschap, zoals ze dat ieder jaar doet. Dat doet ze meestal met een lunch op Windsor Castle. 

Op het Instagram-account van The Royal Family werd een foto van de Queen gedeeld.

Lees verder onder de posts.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Queen laat op Instagram weten dat ze erg dankbaar is voor alle berichten die ze heeft mogen ontvangen voor haar verjaardag. Ook is ze erg dankbaar voor alle support en liefde van iedereen rond het overlijden van haar man, prins Philip.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Trouping The Colour

Het grote feest is ieder jaar pas in juni, dit jaar zou dat op 12 juni zijn. Tijdens Trooping The Colour - de Britse Koningsdag - wordt de verjaardag van de koningin groots gevierd. Militaire troepen brengen die dag een eerbetoon aan Elizabeth, die dan voorheen met haar man Philip in een koets door de stad reed. Het paraderen (trooping) met de vlag (colour) is in Londen, op de binnenplaats van Horse Guards Road.

Het evenement is echter voor de tweede keer in de 70 jaar dat Elizabeth regeert afgelast. Ook dit jaar moeten de Britse feestgangers - net als vorig jaar - vanwege de coronamaatregelen thuisblijven.

Harry

Prins Harry is woensdag niet aanwezig bij de verjaardag van de Britse koningin Elizabeth. Dat melden verschillende media. Hij is inmiddels weer terug bij zijn vrouw en zoontje in de Verenigde Staten.

Harry kwam vorige week terug naar Groot-Brittannië voor de uitvaart van zijn opa prins Philip, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Volgens de Daily Mail is Harry niet bij de verjaardag van zijn oma omdat hij graag bij zijn hoogzwangere vrouw Meghan wil zijn. De prins is in Californië, waar het gezin woont. Vanwege de geldende coronaregels moet hij nu eerst tien dagen in quarantaine.

Het was voor Harry de eerste terugkeer naar Groot-Brittannië sinds hij en Meghan een stap terug deden uit het Britse koningshuis. In een interview met Oprah Winfrey vertelde Harry dat hij zich gevangen voelde binnen het koningshuis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--