Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een warm gebaar! Dit laat kroonprinses Mary niet koud

14 december 2020 · Leestijd 2 min

Het jaar 2020 is vanwege de coronacrisis voor velen niet gemakkelijk. Dat heeft de Deense Volkshulp ook gemerkt. De hulpverleningsorganisatie heeft dit jaar veel meer aanvragen voor kersthulp ontvangen dan ooit tevoren. En dat laat kroonprinses Mary niet koud.

Mary heeft de afgelopen maanden tijdens haar koninklijke werk ongetwijfeld schrijnende verhalen gehoord van zorgmedewerkers, ondernemers of gezinnen die maar moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen. De kroonprinses, die zich veel inzet voor de zwakkeren in de samenleving, heeft ervoor gekozen de jaarlijkse donatie van de Mary Foundation te besteden aan de kersthulp voor alleenstaande ouders van de Deense Volkshulp.

Met de speciale donatie van 300.000 Deense Kronen, omgerekend ruim 40.000 euro, kan de organisatie 230 alleenstaande ouders en hun kinderen helpen.

Helpende hand

Kroonprinses Mary laat weten over de schenking: "Kerstmis is een feest, zeggen we. Maar voor sommige gezinnen in Denemarken kan Kerstmis een moeilijke tijd zijn. En het lijkt erop dat er dit jaar - door de coronacrisis - nog meer gezinnen met kinderen dan normaal een helpende hand nodig hebben. In de Mary Foundation willen we het werk van de Deense Volkshulp steunen om kwetsbare gezinnen beter te helpen tijdens Kerstmis."

De echtgenote van kroonprins Frederik is beschermvrouwe van meerdere organisaties die opkomen voor de zwakkeren in de samenleving.

Foto: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--