Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Heftig: deze royals moesten deze week onder het mes

22 februari 2023 · Leestijd 2 min

Het is een spannende week voor een aantal Europese royals. Koning Carl Gustaf, prinses Beatrix en koningin Margrethe ondergingen deze week allemaal een operatie.

Koning Carl Gustaf XVI van Zweden.
Koning Carl Gustaf XVI van Zweden.

De Zweedse koning Carl Gustaf is afgelopen maandag succesvol geopereerd aan zijn hart. De medische ingreep verliep volgens plan en de koning maakt het goed.  

Het paleis schrijft dat Carl Gustaf dankbaar is voor alle beterschapswensen die hij heeft ontvangen. De koning laat ook weten dat het goed met hem gaat en hij is erg dankbaar voor de Zweedse gezondheidszorg.

De 76-jarige koning zal nog wel enkele dagen in het ziekenhuis blijven, dit is volledig volgens de planning verzekert zijn arts. De arts zal uiteindelijk ook beslissen wanneer Carl Gustaf weer naar huis mag.

Vanwege de ingreep moest de koning een aantal geplande afspraken afzeggen. Hij zal nu enkele weken rust moeten houden om te herstellen.

Beatrix nieuwjaarsontvangst 2023
Prinses Beatrix arriveert bij de nieuwjaarsontvangst van 2023.

Onze prinses Beatrix is afgelopen vrijdag geopereerd nadat ze tijdens het skiën in het Oostenrijkse Lech haar pols had gebroken.

Inmiddels is de prinses weer in Nederland. Haar geplande bezoek aan het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek op vrijdag 24 februari zal door de polsbreuk worden uitgesteld. Koning Willem-Alexander heeft ondertussen een update gegeven over hoe het met zijn moeder gaat. De video is hier te zien

ANP-457683530

Koningin Margrethe van Denemarken wordt vandaag geopereerd. De 82-jarige Margrethe kampt al jaren met rugpijn, waardoor zij niet lang kan staan.

De vorstin heeft na overleg met experts besloten om een ingrijpende operatie te ondergaan. Na afloop zal zij ook in het ziekenhuis worden opgenomen.

Volgens het hof kan de revalidatie lang duren. Een aantal officiële afspraken worden uitgesteld of geannuleerd.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--