Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste aflevering Nationale Voorleesdagen op TV met Laurentien

20 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien begint woensdagochtend om 07.05 uur de Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt tijdens het tv-programma Zin in Zappelin. Ze leest voor in een videocall met 25 kinderen die thuis zitten. Vanwege de coronamaatregelen kan het voorleesontbijt niet fysiek plaatsvinden, zoals normaal wel gebeurt.

Het voorleesontbijt is doorgaans op scholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Die zijn nu dicht vanwege de lockdown. Voorleesontbijten vinden daarom online plaats. Onder anderen Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, Ahmed Aboutaleb en Arie Slob lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen kinderen tussen de 0 en 6 jaar voor uit een kinderboek.

"Vergeet tijdens het online voorlezen niet dat er kinderen naar je aan het kijken zijn", geeft Desirée van der Zander van Stichting Lezen als tip voor de Voorleesdagen tijdens de lockdown. "Laat de kaft goed zien, zorg voor genoeg interactie tijdens het voorlezen door af en toe een vraag te stellen of een plaatje te laten zien."

Coco kan het!

In de uitzending waren de kinderen zichtbaar enthousiast dat de prinses Coco kan het! van Loes Riphagen kwam voorlezen.

"Wat fijn dat jullie er allemaal zijn en houden jullie ook zoveel van voorlezen", vroeg Laurentien voordat ze het boek opende. De kinderen reageerden met gejuich. "Vonden jullie het ook een mooi verhaal?", vroeg de prinses na afloop waarop haar publiek instemmend reageerde.

Laurentien kwam langs in de studio om de Nationale Voorleesdagen af te trappen. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 30 januari.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--