Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste audiëntie op Buckingham Palace sinds de coronacrisis

7 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De hertog en hertogin van Cambridge verwelkomden de president van Oekraïne en zijn vrouw vandaag in Buckingham Palace voor hun eerste audiëntie sinds het begin van de lockdown.

William en Catherine ontvingen president Volodymyr Zelenskyy en zijn vrouw Olena in de troonzaal van het werkpaleis van de queen.

Niemand droeg een masker maar de 2 meter afstand, die in Groot-Brittannië wordt geadviseerd, werd bewaard. Er werden ook geen handen geschut, zoals gebruikelijk was vóór de lockdown. Het bezoek was het eerste koninklijke evenement dat sinds maart in Buckingham Palace plaatsvond.

De hertog en hertogin van Cambridge hielden de audiëntie namens de 94-jarige koningin, die in Windsor Castle verblijft en een beperkt aantal werkzaamheden uitvoert.

William en Catherine hebben verschillende werkbezoeken gedaan sinds de maatregelen in Groot-Brittannië werden versoepeld, maar dit is hun eerste ontmoeting met een wereldleider in zeven maanden tijd.

Bron: MailOnline

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--