Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe Máxima serie

16 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Een dansende Máxima en prins Willem-Alexander, we zien het in de eerste beelden van de Videoland-serie 'Máxima'. Met deze nieuwe foto's krijgen we een voorproefje op de serie die vanaf 2024 te zien is.

De eerste officiële foto's van de Videoland-serie 'Máxima' zijn de deur uit. We zien voor het eerst een jonge Willem-Alexander en Máxima én krijgen een glimp van Beatrix, toen koningin, en prins Claus. 

Bekijk de eerste beelden van 'Máxima'

De opnames voor de serie zijn in juni van start gegaan, maar nu heeft Videoland de eerste beelden gedeeld. Naast de stills hebben we ook een korte trailer van de serie waarin we de eerste ontmoeting tussen onze koning en koningin zien. Bekijk de beelden hieronder! 

Lees verder onder de foto's.

maxima-serie-videoland
We zien hier een jonge Máxima in de serie.
maxima-videoland-serie2
Een jonge Máxima in de serie leest een brief.

De foto van hierboven lijkt te zijn genomen op het moment vóór de aankondiging van de verloving tussen Willem-Alexander en Máxima. Bekijk de gelijkenissen maar eens met de 'echte' foto van hieronder. 

Máxima verloving
Máxima wordt liefdevol ontvangen door haar aanstaande schoonouders koningin Beatrix en prins Claus. Hier tijdens de bekendmaking van haar verloving met Willem-Alexander op 30 maart 2001.
maxima-videoland-serie5
Hier zie je Beatrix en Máxima in een van de paleizen, misschien wel Paleis Huis ten Bosch?.
maxima-serie-header
De eerste ontmoeting van Máxima en Willem-Alexander op beeld.
maxima-videoland-serie3
We krijgen ook een glimp van prins Claus.
Maxima-videolandserie6
Máxima en koningin Beatrix lopen door een tuin.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoofdrollen in de serie

De hoofdrol wordt gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves. De Nederlandse acteur Martijn Lakemeier speelt Willem-Alexander. Elsie de Brauw en Sebastian Koch zijn te zien als koningin Beatrix en prins Claus.

acteurs serie over Maxima
Acteurs Martijn Lakemeier en Delfina Chaves.

Verkocht aan Duitsland 

De serie is inmiddels ook verkocht aan RTL in Duitsland, maar meer landen azen op deze reeks. Dat maakten Videoland, producent Millstreet Films en internationale salespartner BETA Film tijdens MIPCOM in Cannes bekend. 

De zesdelige serie is gebaseerd op het boek 'Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta' van auteur Marcia Luyten, dat in november 2021 verscheen. Het heden start in 1999 in Sevilla waar de eerste ontmoeting tussen Máxima en Willem-Alexander plaatsvindt. De serie volgt Máxima terwijl ze haar relatie met de Nederlandse kroonprins navigeert en haar weg naar de top vindt, terwijl ze onderweg uitdagingen het hoofd moet bieden, waaronder controverse rond de politieke carrière van haar vader tijdens het regime van Videla. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Máxima, waarbij haar vastberadenheid en ambitie worden benadrukt, evenals haar strijd om de loyaliteit aan haar familie en haar eigen identiteit in evenwicht te brengen.

Foto's: RTL

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--