Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste taken voor bijna 18-jarige prinses al in de planning

11 januari 2022 · Leestijd 2 min

Ingrid Alexandra krijgt op de dag voor haar achttiende verjaardag een rondleiding langs verschillende onderdelen van de Noorse overheid. Dat heeft het Noorse hof dinsdagochtend aangekondigd. Het zijn de eerste officiële werkbezoeken van de bijna volwassen dochter van de Noorse kroonprins Haakon en diens vrouw kroonprinses Mette-Marit.

De dan nog 17-jarige Ingrid Alexandra bezoekt op donderdag 20 januari in de ochtend het Storting, oftewel het Noorse parlement. Daar wordt ze door Storting-voorzitter Masud Gharahkhani geïnformeerd over het werk van het parlement. Na ruim een uur vertrekt de prinses weer om het Hooggerechtshof te bezoeken voor een uitleg over wat daar zoal gebeurt. Ingrid Alexandra sluit de werkdag af met een bezoek aan premier Jonas Gahr Støre. In zijn kantoor ontmoet ze vertegenwoordigers van de regering en wordt de prinses verteld over het werk van de regering en de verschillende ministeries.

Ingrid Alexandra viert vrijdag 21 januari haar achttiende verjaardag, maar de viering ervan is vanwege de coronasituatie in Noorwegen uitgesteld. Op de agenda stond onder meer een galadiner. Het bericht over het uitstel volgde kort op de ophef die in Nederland was ontstaan na berichten over de viering van de achttiende verjaardag van prinses Amalia. Daar waren in december meer mensen aanwezig dan volgens de huidige coronamaatregelen wordt geadviseerd.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--