Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste werkbezoek voor de Queen sinds coronacrisis

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth nam haar kleinzoon prins William mee naar haar eerste werkbezoek in maanden. Samen met de hertog van Cambridge bezocht de 94-jarige vorstin onder meer Porton Down, een militair onderzoekscentrum dat betrokken was bij het onderzoek naar zenuwgas.

Tot dusver voerde de 94-jarige koningin vanwege de coronamaatregelen al haar officiële werkzaamheden uit vanachter de computer en telefoon. Haar kleinzoon prins William vergezelde haar bij haar eerste officiële bezoek buiten het paleis aan Porton Down, gelegen in het zuidwesten van Engeland. De koningin en William droegen geen mondkapjes.

Het defensiewetenschap en -technologielaboratorium was verantwoordelijk voor het onderzoek naar het zenuwgas dat gebruikt werd om de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter te vergiftigen in het Britse Salisbury. Groot-Brittannië beschuldigt twee Russische agenten van de novitsjok-vergiftiging twee jaar geleden, maar Rusland ontkent alle betrokkenheid.

Lees verder onder de foto's.

Energetics Analysis Centre

Tijdens het bezoek aan Porton Down maakten de koningin en prins kennis met het personeel en militairen die betrokken waren bij het novitsjok-onderzoek en met wetenschappers die betrokken zijn bij de strijd tegen de coronapandemie.

Vervolgens openden de koningin en de hertog formeel het nieuwe Energetics Analysis Centre - een ultramodern gebouw gewijd aan wetenschappelijk onderzoek om het Verenigd Koninkrijk te beschermen tegen terroristische en criminele dreigingen met betrekking tot explosieven. Daar bekeken ze een demonstratie van een forensisch onderzoek naar explosieven en spraken met personeel dat werkzaam is bij Counter Terrorism and Security.

Aan het einde van het bezoek presenteerde William het Firmin Sword of Peace aan vertegenwoordigers van de 102 Logistic Brigade: leden van het leger die direct betrokken waren bij het onderzoek naar het zenuwgas novitsjok.

Bron: @RoyalFamily/ANP

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--