Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Einde van de campagne: prinses Latifa van Dubai is weer vrij!

10 augustus 2021 · Leestijd 2 min

De campagne om prinses Latifa van Dubai te bevrijden uit de macht van haar vader is gestopt nadat een foto werd gepubliceerd waarop ze te zien is in IJsland. Latifa staat op de foto met haar neef en de Britse vrouw Sioned Taylor.

Latifa_met_haar_neef_en_vrouw_IJslan.jpg

De neef van de 35-jarige Latifa, Marcus Essabri, zei volgens het campagneteam dat hij blij was haar te zien. "Ik voel me gezegend dat ik tijd met haar kon doorbrengen. Het stelde mij gerust dat ze er goed uitzag en gefocust was op haar doelen", zou Essabri hebben gezegd volgens de FreeLatifa campagne.

Lees verder onder de foto.

De campagne streed de laatste drie jaar naar eigen zeggen om ervoor te zorgen dat "prinses Latifa het leven kan leiden dat ze zelf wil". In het begin van dit jaar bracht de Britse omroep BBC beelden naar buiten waarin Latifa zegt dat ze tegen haar wil wordt vastgehouden door haar vader, sjeik Mohammed van Dubai.

Jeroen Snel sprak begin dit jaar met vriendin Tiina over de ontvoerde Latifa.

In 2018 probeerde Latifa met behulp van haar vriendin Tiina te vluchten per boot, maar ze werd teruggehaald door militaire commando's. Haar vader noemde het een reddingsactie. De prinses zei toen dat ze "normale dingen wilde doen", zoals studeren of reizen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--