Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eindhoven roept op om niet te komen op Koningsdag

27 februari 2021 · Leestijd 2 min

Kom op Koningsdag niet naar Eindhoven: de koninklijke familie bezoekt de stad op een besloten locatie. Die oproep doet de gemeente Eindhoven zaterdag. Willem Alexander viert zijn 54e verjaardag op 27 april weliswaar in Eindhoven, maar dan zonder publiek in verband met corona. Iedereen kan thuis vanaf de bank kijken naar het bezoek van het koningspaar, laat de gemeente weten.

Het koninklijk paar bezoekt Eindhoven dan van 11.00 tot 13.00 uur, live te volgen via NOS en via www.koningsdageindhoven.nl

"Dit jaar vieren we het grootste Oranjefeest thuis", aldus de gemeente op Twitter. "Anders dan anders, maar wel live, interactief en veelzijdig. Ontdek wat Eindhoven te bieden heeft en vier het feest met ons mee!"

Volgens de gemeente vindt "Koningsdag 2021 vooral ook plaats bij jou thuis op de bank. We zorgen voor een aantrekkelijk onlineprogramma dat je thuis kunt volgen".

De onlineprogrammering geeft veel ruimte om de festiviteiten thuis te beleven, aldus de gemeente. "Eindhoven is de stad van Technologie, Design en Kennis. Vanuit die expertise zorgt Eindhoven voor een uniek programma voor een breed publiek dat past binnen de geldende maatregelen op dat moment. Een perfecte match dus!"

Het programma voor Koningsdag wordt eind maart gepresenteerd. Vorig jaar ging de viering in Maastricht in verband met corona niet door. In plaats daarvan vierde de koning samen met koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn 53e verjaardag thuis op Paleis Huis ten Bosch. Maastricht zag vervolgens af van de mogelijkheid om Koningsdag 2021 te organiseren. De stad wacht liever een moment af waarop iedereen het feest op straat weer kan meevieren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--