Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth aan het zoomen: Ah! Daar ben je!

19 oktober 2021 · Leestijd 1 min

Koningin Elizabeth heeft maandagavond kennisgemaakt met Cindy Kiro, de nieuwe gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland. De twee spraken elkaar via een videoverbinding, maar dat ging niet meteen goed.

"Ah, daar ben je!", riep Elizabeth enigszins verrast uit toen ze contact kreeg met Kiro, zo is te zien op beelden die Buckingham Palace vrijgaf. De koningin wenste haar vervolgens een goedenavond.

"Goedemorgen", antwoordde Kiro vervolgens, waarna de 95-jarige koningin zich plotseling het tijdsverschil realiseerde. "Oh natuurlijk, het is goedemorgen voor jou, nietwaar?"

Lees verder onder de video.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kiro vertegenwoordigt de Britse monarchie vanaf donderdag, wanneer ze wordt ingehuldigd, in Nieuw-Zeeland. Koningin Elizabeth refereerde er naar als "de grote dag". "Het wordt inderdaad een grote dag. Dat heeft u vast al vaak meegemaakt met veel andere gouverneurs-generaal." De Queen grinnikte daarop: "Dat heb ik inderdaad ja."

Kiro is de eerste Maori die de functie van gouverneur-generaal zal bekleden.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--