Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth betuigt steun aan slachtoffers overstroming Canada

23 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft op Twitter haar steun betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden van de overstromingen in Canada. Zondag en maandag viel er extreem veel regen in het zuidwesten van de provincie British Colombia, resulterend in aardverschuivingen en overstromingen. Er vielen meerdere slachtoffers.

"Mijn gedachten zijn bij de mensen in Brits-Columbia die bezig zijn met de wederopbouw na de vreselijke overstromingen. Ik voel met jullie mee in het rouwen om de mensen die zijn overleden", schrijft de koningin.

Het leger, dat sinds woensdag is gemobiliseerd, werkt in verschillende delen van de provincie aan het vrijmaken van wegen en het bouwen van een nieuwe dijk in de stad Abbotsford, die gedeeltelijk onder water staat. Volgende week wordt opnieuw zware regenval verwacht. De extreme weersverschijnselen in British Colombia komen enkele maanden na ongekende hittegolven die het gebied deze zomer troffen. Toen kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven als gevolg van extreme temperaturen en werd een plaats verwoest door natuurbranden.

Elizabeth bedankt iedereen die zich inzet voor het herstellen van de schade. "Ik ben zo dankbaar voor de onuitputtelijke inzet van allen die hun mede-Canadezen steunen in deze moeilijk tijd."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--