Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth doneert fors bedrag aan hulpdiensten Oekraïne

4 maart 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft flink in de buidel getast voor de hulpdiensten in Oekraïne. Op Twitter bedankt liefdadigheidsinstelling Disasters Emergency Committee (DEC) de koningin voor haar "gulle donatie".

"Heel veel dank aan hare majesteit de koningin voor de voortdurende steun aan Disasters Emergency Committee en voor de gulle donatie aan de Ukraine Humanitarian Appeal", schrijft de organisatie op Twitter. Bij DEC zijn vijftien Britse goede doelen aangesloten die helpen bij buitenlandse crises.

Prins Charles heeft donderdag een bezoek gebracht aan de stad Winchester. Daar werd hij opgewacht door fans die massaal wapperden met Oekraïense vlaggetjes.

De Britse krant Daily Express deelt een video van het bezoek van Charles. Daarop is te zien dat hij ook in gesprek gaat met de mensen die een glimp van hem wilden opvangen. Eigenlijk zou Charles al op 10 februari een bezoek brengen aan Winchester, maar omdat hij besmet was met het coronavirus moest hij dat bezoekje uitstellen.

Charles bezocht Winchester ter ere van het jubileum van zijn moeder. Koningin Elizabeth zit dit jaar precies zeventig jaar op de troon. Tijdens zijn bezoek nam hij ook een kijkje bij een nieuw standbeeld van Licoricia, een Joodse zakenvrouw die in 1277 werd vermoord. Ze staat tegenwoordig bekend als boegbeeld van diversiteit in de Middeleeuwen.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--