Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth heeft digitale ontmoeting met eerste mens in de ruimte

13 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft tijdens een digitale ontmoeting met een team van wetenschappers teruggekeken op haar ontmoeting met Joeri Gagarin, de eerste mens in de ruimte. De Britse vorstin vond hem erg "Russisch", zo vertelde ze. Haar droge uitspraak werd door de aanwezige mensen met veel gelach begroet.

De Russische kosmonaut Gagarin werd in april 1961 de eerste mens in de ruimte en ontmoette in dat kader later dat jaar de koningin tijdens een vierdaagse trip naar Groot-Brittannië. "Ik vond het erg interessant om hem te ontmoeten", herinnert Elizabeth zich. "Hoe hij was? Russisch. Hij sprak geen woord Engels. Maar nee, hij was erg fascinerend omdat hij de eerste was."

De 94-jarige koningin werd in het videogesprek ook bijgepraat over de nieuwe Marsverkenner Perseverance die vorige week zijn eerste ritje over het oppervlak van de planeet maakte. Elizabeth volgt het nieuws op de voet en had de eerste foto's al gezien. "Het is bezaaid met rotsen, nietwaar?", zo merkte de vorstin op. "Ik vind het fascinerend om de foto's van Mars te bekijken. Het is ongelooflijk dat we het oppervlak echt kunnen zien."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--