Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth kruipt achter computer voor uitreiken medaille

29 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is weer digitaal aan het werk gegaan. Op doktersadvies vervult de Britse vorstin (95) alleen lichte taken vanuit Windsor Castle, dus reikte ze donderdag digitaal de Gold Medal for Poetry uit aan dichter David Constantine. "Ik ben blij u te ontmoeten, ook al is dat alleen mechanisch", zei de Queen.

De koningin was benieuwd wat de winnaar met zijn medaille zal gaan doen. "Ik weet niet waar u hem gaat laten. Stopt u hem in een kastje", zei Elizabeth in een video die donderdagavond is gedeeld door Britse media. De dichter antwoordde dat hij hem eerst aan zijn kinderen en kleinkinderen zal laten zien. "Het is best een mooie medaille, toch?" vroeg de koningin.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eerder deze week werd bekend dat Elizabeth opnieuw een fysiek werkbezoek heeft afgezegd. Nadat haar artsen haar vorige week al hadden geadviseerd om rust te nemen en niet naar Noord-Ierland te gaan, blies de koningin ook haar aanwezigheid op de klimaattop COP26 in Glasgow af. Wat er met de hoogbejaarde vorstin aan de hand is, is niet duidelijk. De Queen verbleef vorige week ook een nacht in het ziekenhuis, maar maakt het volgens Buckingham Palace goed.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--