Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Speciale dag met optocht voor Camilla

14 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft maandag haar opwachting gemaakt rondom de festiviteiten van de installatie van Camilla als lid van de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk, de Orde van de Kousenband. De vorstin, die de laatste maanden kampt met een broze gezondheid, arriveerde met wandelstok bij de dienst in de St George's Chapel in Windsor.

Elizabeth werd na afloop lachend gefotografeerd met haar zoon prins Charles en schoondochter Camilla aan haar zijde. Zij waren beiden gekleed in de traditionele ceremoniële gewaden en met gepluimde baret. De koningin liet haar officiële kledij in de kast en verscheen in een zilveren jurk.

Lees verder onder de foto.

Koningin_Elizabeth_op_de_foto_Camilla_en_Charles

Koningin Elizabeth loopt al jaren niet meer mee met de bijbehorende traditionele optocht van de ridders van het kasteel naar de kapel en sloeg dit keer ook de rit met de koets over. Koning Willem-Alexander liep drie jaar geleden mee met de stoet toen hij werd opgenomen als 'Stranger Knight' in de Orde van de Kousenband.

Lees verder onder de foto's.

Camilla_Orde_van_de_Kousenband
Catheribe_koets

De aanwezigheid van de koningin was echter niet het gesprek van de dag in Groot-Brittannië. Het ging vooral over prins Andrew die in eerste instantie de festiviteiten bij wilde wonen. Volgens Britse media zouden verschillende leden van de familie het daar niet mee eens zijn geweest.

Sophie_en_Catherine
Catherine_Orde_Kousenband

ANP / Foto's: ANP en @TheRoyalFamily

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--