Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth moet tot haar spijt Remembrance Sunday missen

15 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth kon zondag tot haar teleurstelling niet aanwezig zijn bij Remembrance Day, de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers bij het oorlogsmonument Cenotaaf op Whitehall in Londen. Ze heeft rugklachten, zo liet Buckingham Palace weten.

"De koningin is teleurgesteld dat ze de herdenkingsdienst zal missen", aldus het paleis in een verklaring. Het zou haar eerste publieke optreden zijn na een kort verblijf in het ziekenhuis eind oktober. Tijdens haar regeerperiode heeft Elizabeth Remembrance Sunday slechts zes keer eerder gemist.

Tijdens de herdenkingsdienst legden prins Charles, prins William, prinses Anne en prins Edward een krans bij het oorlogsmonument. Ook werd twee minuten stilte gehouden. De hertoginnen Catherine en Camilla keken samen met Sophie, de gravin van Wessex, mee vanaf een van de balkons van het Foreign Office. Ook de 86-jarige Edward, de hertog van Kent, en zijn zus prinses Alexandra (84) hadden plaatsgenomen op een balkon. 

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de ceremonie er vanwege de coronacrisis heel anders uitzag, was er dit jaar wel weer publiek welkom. Ook namen er weer veel veteranen deel aan het defilé. De aanwezigen hielden afstand van elkaar.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--