Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth ontvangt nieuwe ambassadeurs virtueel

5 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft vrijdag voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer geloofsbrieven ontvangen van nieuwe ambassadeurs. Om de 94-jarige monarch niet aan besmettingsgevaar bloot te stellen, gebeurde dat op een unieke manier.

De ambassadeurs kwamen naar Buckingham Palace, waar ze de brieven van hun respectievelijke staatshoofden met veel omhaal op een tafeltje legden terwijl Elizabeth via een videoverbinding vanuit Windsor Castle toekeek en kort met hen van gedachten wisselde. De diplomaten uit Georgië, Timor-Leste en Hongarije hadden deze primeur.

In andere landen is de plechtige overhandiging van de geloofsbrieven coronaproof gemaakt door bijvoorbeeld geen handen te schudden of, zoals in Nederland de brieven op een gereedstaande tafel te deponeren in plaats van fysiek aan de koning te overhandigen.

De Britten zijn vanwege de hoge leeftijd van de koningin dus nog een stapje verdergegaan en laten haar de diplomaten virtueel ontvangen. Waarschijnlijk kan Karel van Oosterom, de deze zomer nieuw aangetreden Nederlandse ambassadeur in Londen, ook op deze manier de brieven van koning Willem-Alexander, waarin zijn aanstelling wordt aangekondigd, overhandigen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--