Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth slaat kerkdienst over na ziekenhuisopname

25 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is zondag niet naar de kerk gegaan. De Britse vorstin hield zich aan het advies van haar artsen om rust te houden na haar ziekenhuisopname van vorige week, schrijven Britse media.

Volgens royaltyjournalist Angela Levin lijkt het overslaan van de kerkdienst misschien een kleine stap, maar is het voor de koningin "een grote". "Ze is erg religieus en het is voor haar persoonlijk erg belangrijk om elke zondag naar de kerk te gaan", zegt Levin tegen The Sun. Mogelijk ontving de koningin een kapelaan op Windsor Castle.

Rust houden

De 95-jarige Elizabeth zegde afgelopen week op het laatste moment een bezoek aan Noord-Ierland af omdat ze rust moest houden. Later werd duidelijk dat de vorstin een dag in het ziekenhuis had gelegen. Volgens het hof onderging ze enkele onderzoeken.

Het paleis heeft niet bekendgemaakt welke klachten de koningin heeft. Buckingham Palace liet alleen weten dat Elizabeth het goed maakt en dat ze zich inmiddels weer met "lichte taken" bezighoudt. Voor de komende week staan er geen verplichtingen in haar openbare agenda.

De Britse krant The Telegraph schrijft dat de koningin voortaan naar verluidt alleen nog samen met een van haar kinderen of kleinkinderen op pad zal gaan. Dit moet voorkomen dat een afspraak op het laatste moment wordt afgezegd als de hoogbejaarde Elizabeth toch niet in staat is om te gaan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--