Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth stapt over op nepbont

6 november 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth zal zich voortaan niet meer in bont kleden. Angela Kelly, de kleermaakster van de Britse vorstin, schrijft in haar boek 'The Other Side of the Coin' dat Elizabeth vanaf dit jaar overstapt op nepbont.

"Wanneer hare majesteit een evenement bezoekt en het is koud, wordt er vanaf 2019 gebruikgemaakt van nepbont om ervoor te zorgen dat ze warm blijft", schrijft Kelly. De kleermaakster deelt niet of dit betekent dat de tradiotionele mantels die echt bont bevatten voortaan in de kast blijven liggen.

De dierenrechtenorganisatie Humane Society laat aan Britse media weten blij te zijn met deze beslissing. "Koningin Elizabeth’s besluit om nepbont te gebruiken is de perfecte afspiegeling van het gevoel van het Britse publiek, waarvan de meerderheid vindt dat bont wreed is en er niets mee te maken wil hebben."

Kritiek

Het Britse koningshuis kreeg al langere tijd kritiek van onder meer dierenrechtenorganisatie PETA. Zo werd Elizabeth door de organisatie nadrukkelijk verzocht geen bont meer te dragen. Ook prins Williams echtgenote Catherine en prins Charles' vrouw Camilla kregen negatieve reacties over hun niet-diervriendelijke keuzes.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--