Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth woont doopceremonie achterkleinkinderen bij

22 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft zondag de gezamenlijke doopdienst van haar achterkleinkinderen August en Lucas, de kinderen van prinses Eugenie en Zara Tindall, bijgewoond. Buckingham Palace bevestigde haar aanwezigheid aan Britse media. De plechtigheid vond plaats in de koninklijke Allerheiligenkapel op het terrein van de Royal Lodge in Windsor.

Het was lang onduidelijk of de koningin erbij kon zijn gezien haar gezondheidsklachten van de afgelopen tijd. Vorige week miste ze nog de herdenkingsceremonie op Remembrance Day vanwege rugklachten, maar de doop van August en Lucas liet de 95-jarige Elizabeth niet aan zich voorbijgaan. Het is de eerste keer dat ze weer buiten de deur is sinds ze op 20 oktober een nacht in het ziekenhuis doorbracht.

August, zoon van Eugenie en Jack Brooksbank, kwam in februari ter wereld. Hij is het eerste kindje van de prinses en haar man. Lucas, zoon van Zara en haar man Mike Tindall, werd in maart geboren. Het koppel heeft al dochters van 7 en 3 jaar oud.

De jongens zijn vermoedelijk gedoopt in het heilige water dat prins Charles afgelopen week meenam uit Jordanië. Hij vulde er talloze flessen met rivierwater uit de Jordaan.

Het is zondag ook Stir-up Sunday in het Verenigd Koninkrijk, oftewel de dag waarop traditiegetrouw het kerstseizoen wordt afgetrapt door het maken van de zogenoemde Christmas Pudding. Op sociale media laat het Britse koningshuis zien hoe ook het gewone volk thuis een echte kerstpudding kan maken.

Deze zondag is de laatste voor de adventperiode begint. In het Verenigd Koninkrijk wordt daarom een mix van onder meer rozijnen, suiker en broodkruimels door elkaar geroerd, vandaar de naam Stir-up Sunday. De mix wordt vervolgens gestoomd in schaaltjes bedekt met aluminiumfolie en daarna bewaard om op eerste kerstdag weer opgewarmd te worden.

De traditie komt voort uit de Anglicaanse kerk. Het is een echte familieactiviteit waarbij ouders hun kinderen leren hoe ze de puddingmix moeten maken. De chefs van Buckingham Palace gebruiken onder meer bier, bruine rum en brandy. Een alcoholvrije mix kan ook worden gemaakt door sinaasappelsap of koude thee toe te voegen in plaats van de drank.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--