Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emotionele Sophie is onder de indruk van de Queen

10 april 2021 · Leestijd 2 min

Sophie, de echtgenote van prins Edward, is ervan onder de indruk hoe koningin Elizabeth omgaat met het overlijden van haar man prins Philip. "De koningin doet het geweldig", zei de gravin van Wessex zaterdag met tranen in haar ogen tegen Sky News, na haar bezoek aan de Queen op Windsor Castle.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Edward, het jongste kind van Elizabeth en Philip, en zijn echtgenote Sophie zijn zaterdagochtend naar de koningin gegaan om haar te steunen. Kort daarna ging ook Edwards oudere broer prins Andrew op bezoek.

Lees verder onder de video.

Prins Charles was vrijdag gelijk na het overlijden van zijn vader naar Windsor Castle afgereisd. Hij zou daar bijna de hele dag zijn gebleven. Van de vier kinderen van Elizabeth en Philip is alleen prinses Anne nog niet door Britse media gesignaleerd bij Windsor Castle.

'Mijn ouders konden samen lachen'

Koningin_Elizabeth_en_prins_Philip.jpg

Prins Edward en zijn zus prinses Anne blikken in een interview met tv-zender ITV liefdevol terug op hun vader, die vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd overleed. In het interview, dat al voor Philips dood werd opgenomen, vertellen Edward en Anne onder meer over de goede band tussen hun ouders.

"Mijn ouders hebben elkaar zo fantastisch gesteund gedurende al die jaren en tijdens al die evenementen, al die reizen en bezoeken aan het buitenland", vertelt de 57-jarige Edward. "Om iemand te hebben die je zo kan vertrouwen en met wie je kan lachen om dingen die in het openbaar niet kunnen... Dat is ontzettend belangrijk om te kunnen delen."

Lees verder onder de foto.

De 70-jarige prinses Anne voegt daaraan toe dat het leven compleet anders zal zijn zonder haar vader. "Hij geloofde dat er ook andere dingen waren, buiten school om, die belangrijk waren om jezelf te ontwikkelen", vertelt ze. "Die je krachtiger maken, maar die niet per se met opleiding te maken hebben."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--