Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ex-echtgenoot prinses Märtha Louise overleden

26 december 2019 · Leestijd 2 min

De Noorse koninklijke familie heeft woensdagavond geschokt en diep bedroefd gereageerd op het bericht van het plotselinge overlijden van Ari Behn, voormalig echtgenoot van prinses Märtha Louise en vader van drie koninklijke kleinkinderen.

Behn, schrijver en kunstenaar, heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Hij was 47 jaar oud. De prinses en Ari waren van 2002 tot 2017 getrouwd.

"Het is met grote droefheid dat de koningin en ik de boodschap van het overlijden van Ari Behn hebben ontvangen", aldus de verklaring die koning Harald liet uitgaan. "Ari is vele jaren een belangrijk onderdeel van onze familie geweest en we herinneren hem met warmte. We zijn dankbaar dat we hem hebben leren kennen." Het koningspaar betreurt dat hun "kleinkinderen hun geliefde vader hebben verloren."

Koning Harald en koningin Sonja, die woensdagmorgen nog de kerstdienst bijwoonden samen met Märtha Louise, haar nieuwe vriend Durek Verrett en de drie kleinkinderen, spreken tevens hun steun en medeleven uit met de ouders, broers en zussen van Ari "die een dierbare zoon en broer hebben verloren."

Ook kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit hebben via het hof gereageerd. "Voor ons was Ari een goede vriend, een dierbaar familielid en een geweldige oom, met wie wij veel van de kleine en grote momenten van het leven hebben gedeeld. Met grote droefheid hebben we kennis genomen van het bericht dat hij is overleden. Wij mochten Ari heel graag. Onze gedachten gaan vooral uit naar Maud, Leah, Emma, prinses Märtha Louise en Ari's naaste familie."

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--