Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ex-vrouw van prins Joachim heeft nieuwe baan

7 januari 2021 · Leestijd 2 min

Gravin Alexandra, de ex-vrouw van de Deense prins Joachim, heeft een tweede baan aangenomen meldt donderdag het weekblad Billed-Bladet. Ze krijgt een bestuursfunctie bij het farmaceutische bedrijf Unumed.

Dat bedrijf presenteert zich op de eigen website als leverancier van "een alles-in-één ziekenhuisbeheersysteem dat geoptimaliseerd ziekenhuisbeheer mogelijk maakt en de levering van gezondheidszorgdiensten verbetert." Unumed is onder meer actief in Indonesië, Thailand, Kenia en Denemarken en hoopt de markt uit te breiden naar andere delen van Azië. Daarbij kan de in Hong Kong geboren gravin Alexandra (56) behulpzaam zijn.

"Het zijn mijn bestuurservaring en mijn kennis van Azië die nu weer kansen bieden en nieuwe deuren openen", aldus Alexandra. Ze werkt al part-time als directeur van consumentenzaken bij Bang & Olufsen en zit sinds 2007 in het bestuur van het bedrijf Ferring Pharmaceuticals.

Alexandra Manley huwde in 1995 met prins Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe. Samen kregen ze twee kinderen, de prinsen Nikolai (1999) en Felix (2002). Het huwelijk hield echter geen stand en in 2005 werd de scheiding uitgesproken.

Alexandra, die de zorg voor de zoons op zich nam, behield haar titel als prinses en werd tevens gravin van Frederiksborg, ook kreeg ze voor de rest van haar leven een staatstoelage. Nadat ze in 2007 hertrouwde (ook dat huwelijk eindigde in scheiding) was ze niet langer prinses, maar nog wel gravin. Ze koos ervoor de toelage niet langer te accepteren vanaf de achttiende verjaardag van jongste zoon Felix, afgelopen zomer. Dat gaf haar meer mogelijkheden en vrijheid haar vleugels uit te slaan, zo motiveerde ze haar beslissing.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--