Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Exclusief in Blauw Bloed: interview met prinses Margarita

13 september 2019 · Leestijd 2 min

Komende donderdag begint in Den Haag de koninklijke tentoonstelling ‘Masterly The Hague. Daar is ook werk van prinses Margarita te zien, en Blauw Bloed sprak haar hierover.

Prinses Margarita ontwierp het zogeheten Oranjevaasje. Dit is een traditie van kristalfabriek Royal Leerdam Crystal. Al sinds 1927 vraagt het bedrijf bij bijzondere gebeurtenissen ontwerpers een Oranjevaasje te ontwerpen. Dat wordt vervolgens met de hand gemaakt en geblazen in de eigen kristalfabriek.

Dit jaar wordt 75 jaar vrijheid in Nederland herdacht en gevierd, en voor deze gelegenheid vroeg het kristalbedrijf prinses Margarita het Oranjevaasje te ontwerpen. Ze bedacht een ontwerp, waarbij de natuur een inspiratiebrin voor haar was. "Ik heb me laten inspireren door vogels die omhoog vliegen. Aanvankelijk wilden we er een heel patroon op graveren, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben alleen de vorm die dat teweeg heeft gebracht in het vaasje gelaten, waar de beweging uit ontstaat."

Tentoonstelling

'Masterly The Hague' is een tentoonstelling waar koninklijke schilderijen te zien zijn. Hedendaagse ontwerpers lieten zich inspireren om bij de oude werken een eigen kunstwerk te maken. De tentoonstelling vindt plaats op maar liefst vier locaties: drie chique 18e- eeuwse panden op de Lange Vijverberg en één op de Lange Voorhout. Morgen kunt u in de uitzending om 19:30 op Nederland 2 een uitgebreid verslag zien.

Foto en camera: Mike Rutten

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--