Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Feestelijk bezoek van medaillewinnaars op Paleis Noordeinde

22 februari 2022 · Leestijd 2 min

De Nederlandse wintersporters die tijdens de Olympische Spelen in Beijing een medaille hebben behaald, zijn dinsdag in Den Haag gehuldigd. Minister-president Mark Rutte en minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport ontvingen de medaillewinnaars in de Ridderzaal. Daarna gingen de sporters naar koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Rutte en Helder ontvangen olympische medaillewinnaars

In de Ridderzaal werden de medaillewinnaars door de bewindspersonen toegesproken en gehuldigd voor hun prestaties op de Winterspelen. Ook de winnende coaches en chef de mission Carl Verheijen waren daarbij aanwezig. Premier Rutte had ook nog lovende woorden over voor schaatser Sven Kramer. De 35-jarige Fries won op zijn laatste Spelen geen medaille, maar werd vanwege zijn prestaties toch even genoemd.

Medaillewinnaars_ridderzaal.jpg

Uit naam van de koning reikte minister Helder aan de medaillewinnaars een onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit. Ireen Wüst had deze onderscheiding al eens gekregen en werd daarom benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De 35-jarige schaatsster won ook op haar vijfde Spelen een gouden medaille, op de 1500 meter.

Koningspaar_met_Medaillewinnaars_op_Noordeinde.jpg

In de tweede helft van de middag vertrok het olympische gezelschap naar Paleis Noordeinde. Daar werden zij door de koning en koningin ontvangen. Op het bordes van het paleis maakten zij een groepsfoto met het koninklijk paar.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--