Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe benadrukt belang universitair onderwijs tijdens corona

23 september 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe heeft woensdag officieel het startschot gegeven voor het nieuwe universitaire jaar in Spanje. De Spaanse vorst deed dit tijdens een ceremonie op de Polytechnische Universiteit in Madrid. In een toespraak benadrukte Felipe hoe belangrijk universiteiten zijn voor het land, zeker tijdens de coronacrisis.

ANP-423092906.jpg

De openingsceremonie, die jaarlijks plaatsvindt op een andere universiteit, zag er dit jaar anders uit dan anders. De koning erkende dat het enthousiasme dat er normaal gesproken is om aan het academische jaar te beginnen na de vakantie, nu minder was. "Het wordt ongetwijfeld een heel moeilijk jaar met veel pijn, angst en onzekerheid die we al hebben ervaren en dat zal intensiveren."

Felipe is onder de indruk van hoe universiteiten vorig schooljaar hebben gehandeld en ziet dat het aanpassen van onder meer colleges voorlopig een uitdaging blijft. "Ik hoop oprecht dat, in het licht van de enorme uitdagingen, in het licht van de pandemie en de gevolgen ervan, het beeld en de hoop dat het onderwijs altijd zal zegevieren en het gevoel van belang daarvoor onder ons allemaal altijd zal overheersen."

Lees verder onder de foto.

Universiteiten hebben een primaire rol in de vooruitgang van Spanje, vindt de koning. Met nieuwe cursussen en studenten die leren over de pandemie is dat zeker ook tijdens de crisis zo. "Ze hebben en verdienen daarom de aandacht, erkenning en steun van de hele Spaanse samenleving. Een samenleving die werkt om gezamenlijk tegenslagen te overwinnen en naar de toekomst toe te bewegen. Iets waar met toewijding aan wordt gewerkt, zodat ook de jonge generaties kunnen profiteren van gelijke kansen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--