Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia bekijken kunst in Baskenland

18 juli 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Felipe en koningin Letizia hebben daags na het bijwonen van de nationale herdenking voor de Spaanse slachtoffers van de uitbraak van het coronavirus een bezoek gebracht aan Baskenland.

Het uitstapje vrijdag naar Bilbao en Vitoria-Gasteiz maakte deel uit van de rondreis die het koningspaar maakt naar de autonome regio's. Daar worden steevast een of meerdere bezienswaardigheden aangedaan om het (binnenlands) toerisme te stimuleren en voeren Felipe en Letizia gesprekken met de regionale autoriteiten en vertegenwoordigers van verschillende instellingen of bedrijven om meer te weten te komen over de impact van de coronacrisis op de regio die ze die dag bezoeken.

Het bezoek aan Baskenland begon in Bilbao bij het wereldberoemde Guggenheim-museum, waar het paar een uitgebreide rondleiding kreeg door een tentoonstelling met werk van de Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson en langs de expositie 'Leren door kunst' met werk dat basisschoolleerlingen hebben gemaakt. Het koninklijk gezelschap ging daarna naar het museum voor schone kunsten van Bilbao voor een ontmoeting met vertegenwoordigers uit het Baskische bedrijfsleven.

Lees verder onder de foto's.

Het middagprogramma speelde zich af in Vitoria-Gasteiz, waar gesproken werd met leden van het bestuur van San Prudencio over het werk van de stichting en de gevolgen van de gezondheidscrisis op de activiteiten. Tijdens hun visite aan Baskenland werd het paar vergezeld door de zogenoemde Lehendakari, de premier of president van de regionale regering, Iñigo Urkullu.

Het volgende regiobezoek staat gepland voor 22 juli in Extremadura.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--