Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia bezoeken SOS Kinderdorpen

20 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning en koningin hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de SOS Kinderdorpen-organisatie in San Lorenzo de El Escorial. Felipe en Letizia kregen daar uitleg over hoe de organisatie werkt om hoogwaardige zorg in een gezinsomgeving te bieden aan kinderen die zelf geen gezin of huis meer hebben.

De voorzitter van de organisatie, Pedro Puig, vertelde de Spaanse vorst en vorstin dat SOS Kinderdorpen de kinderen als ze volwassen worden blijft steunen totdat ze volledig in de maatschappij zijn geïntegreerd.

Lees verder onder de foto's.

Hij gaf ook aan dat de organisatie gezinnen in kwetsbare situaties ondersteunt en helpt om hun levensomstandigheden te verbeteren, zodat ze adequaat voor hun kinderen kunnen zorgen, waardoor gezinsscheiding wordt vermeden.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bibliotheek en galerie

Felipe en Letizia gingen ook langs in de bibliotheek van het dorp, waar ze leerden over de voorbereidingen die worden getroffen voor het feest dat aan het einde van het jaar wordt gehouden. Tot slot liepen de koning en koningin via de sportvelden van het centrum nog langs een galerie waar tekeningen tentoongesteld werden over het leven in het dorp tijdens de lockdown. Ook kregen ze nog twee tekeningen van twee kinderen aangereikt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--