Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia los van elkaar op pad

1 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia zijn donderdag los van elkaar op werkbezoek geweest. Zo ging Felipe naar de Catalaanse hoofdstad voor de opening van de 41e editie van de beurs Automobile Barcelona. Letizia reisde af naar de stad Haro om daar op een school voor beroepsonderwijs het nieuwe schooljaar voor beroepsopleidingen in te luiden.

Felipe begon zijn bezoek met een lunch met verschillende vertegenwoordigers van de autosector en de autoshow. Het huidige evenement richt zich onder meer op innovaties op het gebied van het milieuvriendelijker maken van de auto-industrie.

Automobile Barcelona, waarvan de eerste editie al plaatsvond in 1919, wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Het evenement duurt nog tot volgende week zondag.

Lees verder onder de foto en video.

Fel.jpg

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Echtgenote Letizia bevond zich niet tussen de auto's maar tussen scholieren. De koningin kreeg op de school in Haro een rondleiding langs de verschillende opleidingen. Zo lieten verschillende leerlingen de laswerkplaats zien. Ook gaf ze het startschot voor een nieuwe cursus wijnbouw, waarbij ze een druivenproeverij bijwoonde.

Tijdens het bezoek werd Letizia onder meer vergezeld door minister van Onderwijs, María del Pilar Alegría. Ook werd een speciale bronzen gedenkplaat onthuld om te vieren dat de koningin het nieuwe schooljaar had ingeluid.

Let.jpg

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--