Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia nemen kijkje bij visafdeling

21 mei 2020 · Leestijd 2 min

Het Spaanse koningspaar was donderdag al vroeg uit de veren om een werkbezoek te brengen aan Mercamadrid, het centrale distributiecentrum voor verse voedselproducten van Madrid. Van daaruit worden de winkels en kraampjes in de Spaanse hoofdstad en de verre omgeving bediend.

Koning Felipe en koningin Letizia begonnen hun visite bij de visafdeling, waar ze een kijkje namen bij het laden en lossen van de vis. Daarna waren de groente- en fruitafdelingen aan de beurt. Ook daar kregen ze tekst en uitleg over de werkzaamheden en de uitdagingen waar de handelaren en distributeurs voor staan tijdens de coronacrisis.

Een deel van de in- en verkoop gebeurt nu bijvoorbeeld telefonisch, en er wordt ook meer thuis bezorgd dan voorheen. Maar ook zijn er meer voorzorgsmaatregelen genomen en kunnen handelaren gebruikmaken van uitstel van de betaling van huur en dergelijke om de economische terugslag van de lockdown op te vangen.

Lees verder onder de foto's.

Dat Mercamadrid ondanks dat Spanje in lockdown was toch heeft gefunctioneerd, zodat supermarkten en winkels bevoorraad konden worden, verdiende in de ogen van het koningspaar extra aandacht en waardering. Koning Felipe had eind maart al eens een videogesprek gehad met de belangrijkste managers van Mercamadrid.

Mercamadrid bedient een gebied in en rond Madrid dat wel 500 vierkante kilometer beslaat en levert aan 12 miljoen Spanjaarden verse producten. Het was aangemerkt als een essentiële dienst die ook tijdens de lockdown moest doorgaan. In feite is de omzet in die tijd verhoogd, zo liet het Spaanse hof donderdag weten in een persbericht over het koninklijk bezoek.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--