Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia op bezoek op Gran Canaria

23 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning en koningin hebben het vliegtuig gepakt om dinsdag een bezoek te brengen aan de Canarische Eilanden. Het eerste bezoek aan de autonome gemeenschappen vond plaats op Gran Canaria.

Felipe en Letizia willen kijken hoe de sociale-, economische- en de burgeractiviteiten na de coronacrisis weer zijn opgepakt. Het koningspaar begon de reis in het Pérez Galdós Museum dat dinsdag - net als alle andere Canarische musea - weer openging. Ze kregen daar uitleg van directeur Victoria Galván en poseerden bij een plaquette ter herdenking aan het bezoek. Na afloop ondertekenden ze het gastenboek.

Lees verder onder de foto's.

Toespraak van hoop

Na een rondgang door het museum hield Felipe een speech. Hij zei blij te zijn dat Spanje langzaam weer van het slot gaat, maar benadrukte dat er nog een lange weg te gaan is. Ook hoopt de koning dat Europeanen binnenkort weer richting Spanje trekken, om zo de toeristische sector weer aan te zwengelen.

Daarna gingen Felipe en Letizia naar het strand van Las Canteras en maakten ze een rondje over de promenade waar veel mensen naar de koning en koningin wilden zwaaien. Op foto's is te zien hoe Felipe enkele mensen in het publiek groet met een elleboogstoot.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--