Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Sofia weer in openbaar na vertrek Juan Carlos

7 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft zich donderdag voor het eerst sinds zijn vader Juan Carlos naar het buitenland is vertrokken weer laten zien. Hij ontving op het Zarzuela-paleis in Madrid minister van Buitenlandse Zaken van Uruguay, Francisco Bustillos en zijn staatssecretaris Cristina Gallach Figueras. Koningin Sofia werd gezien terwijl ze boodschappen deed met haar zus.

Volgens Spaanse media verliep de audiëntie zoals altijd. Er was sprake van een ontspannen sfeer en er werden wat grapjes gemaakt. Het bezoek van de Uruguayaanse delegatie had dan ook niets te maken met het vertrek van koning Juan Carlos.

Hoewel er voor de foto nog op gepaste afstand van elkaar geposeerd werd, bleek uit de bewegende beelden dat Bustillos het niet zo nauw nam met de coronamaatregelen. Bij de begroeting leek hij zijn elleboog aan te bieden maar uiteindelijk werd het een halve knuffel inclusief schouderklop.

Boodschappen

Koningin Sofia van Spanje verstopt zich niet langer in paleis Marivent op Mallorca. De echtgenote van koning-emeritus Juan Carlos werd door fotografen gespot toen ze met haar zus prinses Irene wat boodschappen ging doen.

Het was de eerste keer dat ze zich liet zien sinds haar man begin deze week zijn koffers pakte en naar het buitenland vertrok. Sofia droeg een mondmasker en zwaaide ontspannen naar de pers, maar sprak niet.

De 81-jarige Sofia verblijft al enige tijd in het vakantiepaleis op Mallorca. De komst van haar zoon koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia wordt dit weekeinde verwacht.

Voor Sofia zal er naar verwachting weinig veranderen nu Juan Carlos besloten heeft om Spanje te verlaten. Ze blijft wonen in het Zarzuela-paleis in Madrid en zet ook haar publieke activiteiten voort. Sofia is dan ook op geen enkele wijze betrokken bij de financiële praktijken en malversaties van haar wettige echtgenoot.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--