Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe prijst doorzettingsvermogen slachtoffers van terrorisme

17 december 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe was woensdag aanwezig op een bijeenkomst van de Stichting Slachtoffers van Terrorisme. Daar sprak de Spaanse koning de aanwezigen toe en reikte hij in verschillende categorieën prijzen uit aan mensen die zich hebben ingezet om slachtoffers van terrorisme te steunen.

"Het is een eer voor mij om deze dag van herdenking en eerbetoon met u allen te delen", zei Felipe in zijn toespraak. Ook prees hij slachtoffers van terrorisme voor hun waardigheid en doorzettingsvermogen. Verder bedankte Felipe de winnaars voor "het bijdragen aan de collectieve herinneringen aan dergelijke gebeurtenissen, zodat ze nooit meer zullen gebeuren".

Bij de uitreiking kreeg regisseur Iñaki Arteta de mensenrechtenprijs voor zijn bijdrage en nabijheid tot de groep slachtoffers van terrorisme door middel van zijn documentaires. Javier Marrodán, schrijver van verschillende boeken over de organisatie ETA viel in de categorie journalistiek in de prijzen. In de categorie onderwijs ging de prijs naar het project Onderwijs voor co-existentie.

Felipe sprak ten slotte nog warme woorden uit voor de slachtoffers van terrorisme. "U kunt er zeker van zijn dat de koningin en ik altijd aan uw zijde zullen staan. Reken altijd op de liefde en steun van de kroon."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--