Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe viert jubileum met dochters en lintjesregen

20 juni 2019 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje vierde woensdag zijn vijfjarig regeringsjubileum. Ter ere van dit jubileum reikte hij onderscheidingen uit in de Orde van burgerlijke verdienste, Orden del Mérito Civil. Felipe deed dat in het Koninklijk Paleis in Madrid, in gezelschap van koningin Letizia en zijn dochters Leonor en Sofia.

Het was de koning zelf die voor deze markering van zijn regeringsjubileum heeft gekozen. Hij wilde dat gewone Spaanse burgers die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving centraal zouden staan. Voor Felipe symboliseert dit het contact dat hij de afgelopen vijf jaar als koning heeft gezocht met alle geledingen van de maatschappij.

Lees verder onder de foto's.

De uitverkorenen kwamen uit heel het land en zijn uitgekozen door verschillende overheidsinstanties, zoals ministeries, de autonome regionale regeringen en economische, culturele en sociale instellingen.

Felipe werd op 19 juni 2014 koning van Spanje als opvolger van zijn vader Juan Carlos, die vrijwillig afstand deed van de troon. Vorige maand heeft Juan Carlos (81) zich geheel uit het openbare leven teruggetrokken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--