Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felle demonstraties bij bezoek Felipe en Letizia

20 juli 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben maandag alsnog een bezoek gebracht aan Catalonië. Maar in het overwegend republikeinse gebied werd het direct onrustig. Verschillende pro-onafhankelijkheidsdemonstranten probeerden het koninklijk bezoek te verstoren. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais.

Een aantal van hen wist de politie te omzeilen en het Poblet-klooster in Tarragona te bereiken, waar het koningspaar op bezoek was. Bij het klooster kwam het bijna tot een confrontatie met aanhangers van het koningshuis. De Catalaanse politie, de Mossos d'Esquadra, moest ingrijpen. Daarbij werd zeker één arrestatie verricht.

Onder de hashtag #Catalunyanoterei ("Catalonië heeft geen koning") worden op Twitter beelden gedeeld van de demonstraties, waarop zowel Catalaanse als Spaanse vlaggen te zien zijn.

Veel Catalanen willen niets met de Spaanse monarchie te maken hebben en streven al jaren naar onafhankelijkheid.

Lees verder onder de foto's.

Felipe en Letizia bezochten maandag onaangekondigd Catalonië. Ze bezochten het klooster van Poblet, bij het dorpje Vimbodi. In het klooster, dat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst staat, spraken Felipe en Letizia onder meer met de aanwezige monniken. Ook tekenden ze het gastenboek. Ze kregen daar gezelschap van minister van Volksgezondheid Salvador Illa.

Eigenlijk werd het Spaanse koningspaar vrijdag al verwacht in Catalonië. Felipe en Letizia zijn bezig aan een tournee langs zestien van de zeventien autonome regio's. Volgens eerdere berichten, die overigens nooit door het paleis zijn bevestigd, zou Catalonië aan de beurt zijn. In plaats daarvan brachten ze een bezoek aan Baskenland.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--