Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip en Mathilde herdenken aanslagen Zaventem en Brussel

22 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandagochtend een krans gelegd om slachtoffers van de aanslagen op luchthaven Zaventem en in Brussel te herdenken. Dat deed het koningspaar in metrostation Maalbeek, een van de plekken waar de aanslagen vijf jaar geleden plaatsvonden.

Na de kranslegging werden de namen van de dodelijke slachtoffers voorgelezen bij de herdenkingswand in het metrostation. Daarna werd een minuut stilte gehouden. Voorafgaand en na afloop van de plechtigheid sprak het koningspaar met vertegenwoordigers van slachtofferverenigingen en met nabestaanden.

Lees verder onder de foto's.

Koning_Filip_spreekt_jonge_vrouw_herdenking_aanslagen.jpg

Eerder op de ochtend was er al een korte ceremonie op de luchthaven van Zaventem, waar op diezelfde dag in 2016 ook een aanslag plaatsvond. Filip en Mathilde zijn maandagmiddag ook nog bij een derde herdenking bij het monument in de Brusselse Wetstraat. 

Lees verder onder de foto.

Bij de aanslagen op 22 maart 2016 kwamen 35 mensen om het leven, inclusief de drie zelfmoordterroristen. Rond 08.00 uur ontploften twee bommen in de vertrekhal van het vliegveld Zaventem. Even later ontplofte een bom in een metro in het centrum van Brussel. Ruim driehonderd mensen raakten gewond.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--