Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip en Mathilde op bezoek bij koning Charles

9 juni 2023 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben donderdag een bezoek gebracht aan het Britse koningspaar. Koning Charles en koningin Camilla ontvingen de twee op Windsor Castle. Op sociale media werd een foto van het viertal gedeeld.

Filip en Mathilde, Windsor Castle Charles en Camilla

Filip en Mathilde waren in Londen voor de viering van Founder's Day (stichtersdag) in het Royal Hospital Chelsea (RHC). Daarmee wordt de oprichting van het verzorgingstehuis voor veteranen in 1692 gevierd.

Lees verder onder de foto's. 

Filip en Mathilde Londen RHC
Filip en Mathilde Londen RHC
Filip en Mathilde Londen RHC

De Belgische koning was uitgenodigd om deel te nemen aan de ceremonie als "reviewing officer". In die rol inspecteerde hij de zogeheten 'pensioners parade'. "Vereerd om zijne majesteit de koning der Belgen bij ons te hebben op deze speciale dag", schreef het RHC op Twitter.

Filip gaf ook onder meer een toespraak voor de aanwezigen. Daarin sprak hij over de historische banden tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Zo had hij het onder meer over zijn voorvader Leopold van Saksen-Coburg, die in 1816 trouwde met prinses Charlotte van Wales. Charlotte overleed echter een jaar later, en Leopold zou in 1831 de eerste koning van België worden.

ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--