Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip en Mathilde staan stil bij mensen die het zwaar hebben

23 december 2021 · Leestijd 2 min

Het Belgische koningspaar heeft woensdag een bezoek gebracht aan het Universitair Ziekenhuis Brussel. Daar praatten koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde met medewerkers over de coronapandemie.

Filip en Mathilde bezochten de afdeling dienst intensieve zorgen. Daar liggen mensen die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een zware operatie, een ongeval of een shock. Het koningspaar sprak met artsen en verpleegkundigen en bedankten de medewerkers van het ziekenhuis voor hun inzet tijdens de pandemie.

Het was woensdag niet de eerste keer dat Filip en Mathilde een ziekenhuis bezochten om over de coronacrisis te praten. Gedurende de pandemie bezochten ze regelmatig medische centra in België.

Lees verder onder de foto's.

Eerder op de dag waren koning Filip en koningin Mathilde bij een herdenking van de slachtoffers van de overstromingen afgelopen zomer. In totaal kwamen er tijdens de overstromingen in juli tientallen Belgen om het leven.

Het koninklijk paar woonde een aantal kerstactiviteiten van lokale organisaties bij. Caritas Secours, een organisatie die slachtoffers van geweld, natuurrampen en armoede helpt, gaf een briefing over de huidige situatie rondom de overstromingen en de slachtoffers. Filip en Mathilde kregen te zien wat de overstromingen voor schade hebben aangericht.

De twee spraken met slachtoffers van de overstromingen en met vrijwilligers van Caritas Secours. Het bezoek werd afgesloten met een aantal kerstliederen. Ook kregen slachtoffers kerstlunchpakketten. Mathilde en Filip hielpen bij het uitdelen daarvan.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--