Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip en koningin Mathilde beleven leuke dag in Oudenaarde

20 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde hebben dinsdag een drukke maar leuke dag beleefd in de stad Oudenaarde. Naast het inhoudelijke gedeelte van hun bezoek nam het Belgische koningspaar ook ruim de tijd om het publiek te ontmoeten. Tijd om het bezoek eens onder de loep te nemen en de leukste foto's te bekijken.

Inwoners van de plaats Oudenaarde, gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, kregen dinsdag hoog bezoek. Niemand minder dan koning Filip en koningin Mathilde stapten in de auto om naar de Belgische stad af te reizen. Eenmaal aangekomen wachtte hen een vol programma.

Haarnetje op, en gaan!

Het bezoek begon bij Aarova, een bedrijf dat textiel produceert en pastagerechten verkoopt. Verder biedt de organisatie, waar zo'n 400 mensen werken, ook cateringdiensten aan. Aarova is een maatwerkbedrijf. Er werken dus mensen die vanwege persoonlijke omstandigheden, zoals een handicap of langdurige werkloosheid, geen baan kunnen vinden bij een regulier bedrijf. Voor het bezoek moesten Filip en Mathilde zich wel even omkleden, kijk maar!

Lees verder onder de foto's.

Filip_Mathilde_oudenaarde
Het koningspaar krijgt een rondleiding door het bedrijf.
Filip_Mathilde_oudenaarde
De dag in Oudenaarde begint bij Aarova.
Filip_Mathilde_oudenaarde
Voor het bezoek moesten Filip en Mathilde zich wel even omkleden.
Filip_Mathilde_oudenaarde
Het bedrijf verkoopt pastagerechten.

Onder de mensen

Nadat koning Filip en koningin Mathilde een kijkje hadden genomen bij Aarova stond een ontmoeting met het publiek op de agenda. Het zogeheten 'volksbad' vond plaats op de Markt van Oudenaarde. Het koningspaar nam uitgebreid de tijd om de enthousiaste belangstellenden te begroeten. Filip en Mathilde kregen diverse bloemen, cadeautjes en tekeningen overhandigd.

Lees verder onder de foto.

Mathilde_oudenaarde
Koningin Mathilde begroet het publiek.

Terug naar het verleden

Het bezoek werd afgesloten bij het Museum van Oudenaarde. Daar bekeek het paar een enorme collectie antieke wandtapijten. Tussen de vijftiende en achttiende eeuw was Oudenaarde een van de belangrijkste steden voor de productie van wandtapijten in Vlaanderen. Na afloop spraken Filip en Mathilde hun dankbaarheid uit. "Dank aan alle Oudenaardenaren voor de warme ontvangst" zo was te lezen op de Instagram van het Belgische hof.

Filip_Mathilde_oudenaarde
Het Belgische koningspaar bezoekt het Museum van Oudenaarde.
Filip_Mathilde_oudenaarde
Filip en Mathilde bekijken de wandtapijten.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--