Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto-overzicht: De looks van Máxima in Portugal

13 oktober 2017 · Leestijd 3 min

Het koningspaar heeft de afgelopen week een staatsbezoek aan Portugal gebracht. Koningin Máxima mocht drie outfits voor overdag, twee avondjurken en wat juwelen inpakken. Wat heeft zij gedragen? Wij hebben het op een rijtje gezet.

maxima_aankomst_vliegveld.jpg

Een kever

Bij de aankomst op het vliegveld in Lissabon maandagavond zien we Máxima in een comfortabele pantalon met trui en een opvallend sieraad van Jan Taminiau. De koningin draagt een grote kever om haar nek.

Een favoriet

Op de eerste dag van het bezoek verschijnt koningin Máxima in een nieuwe japon van modehuis Natan en één van haar favoriete hoeden van Fabienne Delvigne. Deze heeft de koningin al vele malen gedragen.

Koning_shot_NOS.jpg

Dé jurk

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag gaf koning Willem-Alexander in april een groot interview op televisie. Alle koninklijke modeliefhebbers zitten met de neus tegen het scherm als de koning thuis op Villa Eikenhorst een foto van zijn vrouw en dochters aanwijst. Die japon die Máxima op deze foto draagt kennen we nog niet.

Tijdens het staatsbanket in Portugal is hij daar, dé japon. Een kunstwerk van de Nederlandse couturier Jan Taminiau.

Maxima_jurk_2.jpg

Het duivenei

De tiara, het collier en de oorhangers met smaragden matchen goed met de groene japon. Aan het collier draagt koningin Máxima ‘de cabochon’. Het is een losse smaragd die bevestigd is aan het collier.

Het ‘duivenei’ is één van de meest waardevolle smaragden in het bezit van de koninklijke familie. Het juweel is via Wilhelmina van Pruisen, de echtgenote van stadhouder Willem V, in de koninklijke collectie gekomen. Daarna is het van moeder op dochter doorgegeven. Koningin Emma gaf het aan haar dochter Wilhelmina bij de doop van prinses Juliana. Zowel Wilhelmina als Juliana waren groot fan van de grote smaragd en droegen hem regelmatig.

Roze en kant

Op de tweede dag draagt koningin Máxima een roze japon van de Libanese ontwerper Elie Saab. Daarbij draagt de koningin een grote bloem in het haar, een parelketting en grote oorbellen. Koningin Máxima heeft deze japon eerder gedragen tijdens privéfeesten. Kroonprinses Victoria van Zweden heeft de jurk ook in de kast hangen.

Taminiau

’s Avonds is het tijd voor de contraprestatie. Het koningspaar biedt een concert aan in Teatro Nacional Dona Maria II om te danken voor de gastvrijheid. Koningin Máxima kiest voor een gloednieuw ontwerp, opnieuw van Jan Taminiau. Daarbij draagt de koningen het collier en de oorhanger met robijnen.

Rok met veren

Donderdag sluit het koningspaar het staatsbezoek af met een bezoek aan het tot het Unesco-werelderfgoed behorende Palácio de Vila. Koningin Máxima draagt een poederkleurige top en rok met veertjes. De outfit is van modehuis Natan. Op het hoofd draagt de koningin een ontwerp van haar favoriete hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Bron: www.modekoninginmaxima.nl

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--