Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto-overzicht: Dierenvriend Willem-Alexander

3 oktober 2016 · Leestijd 2 min

Op 4 oktober is het Dierendag! Bekijk nu ons foto-overzicht: de koning en zijn liefde voor dieren.

De Labrador

De koning is dol op honden. Zelf heeft hij twee zwarte Labradors: Skipper en Nala. Als de koning tijdens een bezoek aan het KNGF hoort dat de honden geaaid mogen worden laat hij zich even helemaal gaan.

Willem-Alexander-KNGF.jpg

Kameel

Twee keer tijdens één reis maken Willem-Alexander en Máxima in 2009 kennis met een kameel. In Oman wil het dier eigenlijk een hapje nemen van het kleurrijke boeket van prinses Máxima.

Kameel-Maxima-Willem-Alexander.jpg

Tijdens een dag in de woestijn in Abu Dhabi maakt het -toen nog- prinselijk paar kennis met de traditionele cultuur door een ritje te maken op een kameel. Máxima vindt het spannend maar Willem-Alexander durft met losse handen op de rug te zitten!

Maxima-Willem-Alexander-kameel-abu.jpg

Valk

In Abu Dhabi ontmoeten Willem-Alexander en Máxima meer dieren: Willem-Alexander mag een valk op de arm houden.  

Woestijn-maxima-willem-alexander.jpg

In 2011 heeft Willem-Alexander opnieuw een valk op zijn arm tijdens een bezoek aan een valkenhospitaal in Qatar.  Deze keer houdt hij de vogel niet op afstand maar aait hij hem even over zijn buikje.

Willem-Alexander-Qatar.jpg

Orang-Oetang

Even knuffelen! In 1995 bezoekt Willem-Alexander samen met zijn ouders een rehabilitatieproject voor Orang-Oetangs in Indonesië. De prins adopteert het aapje op de foto dat sinds die dag zijn naam draagt.

Willem-Alexander-Orang-Oetang.jpg
Beatrix-Claus-Willem-Alexander_02.jpg

Leguaan

Een minder ‘knuffelig’ dier: de Leguaan. In 2013 bezoekt de koning samen met Máxima Bonaire en krijgt hij het dier plots in de handen geduwd.

Willem-Alexander-Bonaire-Leguaan.jpg

Geitje

In de Hustai Park Buffer Zone in Mongolië laat een jongetje vol trots zijn geitje zien aan Willem-Alexander. De lach op het gezicht van Willem-Alexander zegt genoeg.

Willem-Alexander-Geit.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--