Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Catherine in stijl gekleed naar Ierland

3 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine zijn maandag aan hun driedaags bezoek aan Ierland begonnen. De hertogin bleek bij aankomst perfect gekleed te zijn!

Catherine verscheen namelijk geheel in het groen, de nationale kleur van Ierland. Dit wordt ook wel 'flagdressing' genoemd. Ze droeg een jas van Catherine Walker in deze kleur, met daaronder een bijpassende gedecoreerde jurk van ontwerpster Alessandra Rich. De jurk kost rond de 1500 pond. Ook prins Wiliam was voor de gelegenheid gekleed in het groen.

De hertogin van Cambridge is een liefhebber van de kleur groen. Ook bij officiële gelegenheden zoals St. Patrick's Day (de nationale feestdag van onder meer Ierland) draagt ze deze kleur met verve. 

Catherine en William zijn ontvangen door de president van Ierland Michael D. Higgins en bezochten de Garden of Independence. Daar herdachten zij de mensen die zijn gevallen in de strijd om de Ierse onafhankelijkheid. Ook zullen zij een brouwerij bezoeken van Guiness-bier.

Woensdag en donderdag gaan William en Catherine ook nog naar County Meath en Galway. Het echtpaar brengt voor het eerst een officieel bezoek aan Ierland. Ook is dit het eerste officiële bezoek van de twee sinds het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten.

Bekijk de foto's!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--