Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: 20 jaar genieten van Filip en Mathilde

4 december 2019 · Leestijd 2 min

Er zijn ongetwijfeld slingers opgehangen in het Kasteel van Laken, want koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag 20 jaar getrouwd! Het koningspaar gaf afgelopen zaterdag al een zeldzaam tv-interview om terug te blikken op hun relatie door de jaren heen. Ook Blauw Bloed staat stil bij dit bijzondere huwelijksjubileum. Hier de 20 leukste foto’s van 20 jaar Filip en Mathilde.

Op 13 september 1999 wordt het paar groots onthaald tijdens hun eerste publieke optreden als stel. In de periode daarvoor is nog niet bekend dat Mathilde de verloofde van Filip is. "De verloving was al aangekondigd maar wij hielden ons verborgen", zei de Belgische koning vorige week in het televisie-interview met de omroep RTBF. "We wilden ons niet meteen tonen, want er was een datum gepland."

Een aantal maanden later, op 4 december, geven ze elkaar officieel het jawoord in de St-Michiels en St-Goedelekathedraal in Brussel. Na een kleine twee jaar wordt hun eerste dochter Elisabeth geboren, die onlangs haar achttiende verjaardag vierde. Ze hebben nog drie andere kinderen: Gabriël (16), Emmanuel (14) en Eléonore (11).

Blauw Bloed blikt met de onderstaande foto’s terug op het porseleinen huwelijk van Filip en Mathilde.  

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--